Zoekmachine Optimalisatie – SEO Den Haag

Maar wat is SEO nou eigenlijk?

Wij leggen het kort aan u uit.

De SEO staat voor “search engine optimisation” ofwel zoekmachine-optimalisatie. Dit is het proces waarin er verkeer (bezoekers) naar uw website wordt gegenereerd door middel van de “organische” (onbetaalde) kant van de zoekmachine.

Zoekmachines proberen altijd de meest relevante webpagina’s voor uw zoekopdracht te vertonen. Als u via een zoekmachine zoekt naar bijvoorbeeld 3D tv kopen. Dan wilt u alleen resultaten zien van webpagina’s waarin er 3D tv’s worden verkocht, dus géén HD tv o.i.d. Hetgeen waardoor de juiste webpagina’s weer worden gegeven door de zoekmachines, is doordat de SEO teksten de juiste tref of zoekwoorden bevatten voor de zoekopdracht. Het doel van SEO is om (meer) relevante bezoekers naar uw website te begeleiden. De bezoekers zijn veelvuldig opzoek naar een product of dienst van uw bedrijf. Het inschakelen van Vaigo Media voor uw SEO campagne betekent met een zo laag mogelijk budget het meeste rendement halen uit het online verkeer wat gegenereerd wordt.

Meer weten?

Neem vandaag nog contact op met VAiGO Media voor een gratis, vrijblijvend advies inzake zoekmachine optimalisatie!

Werkwijze van Vaigo Media voor SEO

Keywordanalyse

Welke woorden toets men in als men op zoek is naar de producten/diensten? En hoe goed wordt u nu op deze woorden gevonden? Dit wordt onderzocht met behulp van de keywordanalyse.

On-site SEO

Om een hogere positie te verwerven binnen de zoekresultaten van de diverse zoekmachine’s is het nodig dat uw reguliere website aan de criteria voldoet die daaraan gesteld worden. Wij optimaliseren uw website waardoor deze beter wordt opgenomen in de zoekresultaten. Zo gaan wij onder andere na of uw website technisch in orde is. Wij kijken onder andere naar het correcte gebruik van h1 – h5 title-, alt- en metatags en de juiste weergave en opbouw van URL’s.

Realisatie targetsites

Indien het niet mogelijk is, of het een groot aantal keywords betreft, voeren wij off-site SEO uit door middel van targetsites.  Dit betekent concreet dat wij door de inzet van zogenoemde targetsites een SEO optimalisatie uitvoeren op het door u gewenste zoekwoord. Targetsites zijn kleine mini websites, welke technisch volledig voldoen aan de criteria die Google in zijn richtlijnen stelt. Wij hoeven hierdoor technische inspanningen of aanpassingen te doen binnen uw reguliere website, wat voor u een groot voordeel is.

Op basis van de, door u, aangeleverde huisstijldragers worden de targetsites technisch gerealiseerd. Deze technische realisatie voldoet aan de criteria, welke Google in zijn richtlijnen stelt.

Het schrijven van SEO teksten

Aan de hand van de definitieve zoektermen gaan onze professionele copywriters op basis van deze termen goed leesbare en zoekmachine vriendelijke teksten schrijven. Onze copywriters houden rekening met de stijl en het taalgebruik van uw website.

Linkbuilding

Na het schrijven van de SEO teksten en het realiseren van de targetsites starten wij de natuurlijke linkbuilding. Linkbuilding houdt in dat er op een andere website een link staat naar uw website. Het is belangrijk gebruik te maken van relevante links. Externe links zorgen voor een hogere positionering, en het behoud daarvan, in de zoekresultaten. Om deze redenen maken wij gebruik van natuurlijke linkbuilding. Via het internet zijn er verschillende alternatieven om links te kopen. Echter worden deze snel door de zoekmachines ervaren als ‘spam’ omdat deze massaal linken naar uw website. Door dit gedoseerd op te bouwen, creëren wij een natuurlijke linkbuilding.

Rapportage & monitoring

Vanaf het moment dat uw targetsite de lucht in gaat, starten de metingen. Deze metingen worden verricht met behulp van Google Analytics en het Webmaster hulpprogramma van Google. Ook krijgt u van ons een maandelijkse rapportage, met hierin de status van uw targetsite in de zoekindex. Hierin kunt u in een grafiek exact zien hoe u op welke zoekwoorden gevonden wordt. Hiervoor wordt dagelijks een scan gemaakt, waardoor u exact ziet hoe uw positie in de zoekmachines (per zoekwoord) in de loop van de maand veranderd.

Doorverwijzing

Op het moment dat uw gewenste positie binnen de zoekmachine is behaald wordt, in overleg met u, bepaald wat het vervolgtraject zal zijn. Zo kunt u er voor kiezen om de targetsites door te verwijzen naar uw reguliere website. Eventueel is het ook mogelijk om de targetsite nog verder te optimaliseren zodat u deze online kunt houden en laten dienen als saleskanaal.

Evaluatie

Na de realisatie van de targetsite, evalueren wij met u het gehele traject. Daarnaast geven wij u tips en ondersteuning wat betreft de verdere optimale inzet van uw website.